Facebook
ДГ "Звездица-Зорница"
Детска градина в град Бургас

50 години Детска градина "Звездица Зорница"

   През 2022 година ДГ "Звездица Зорница" празнува своя 50 годишен юбилей. Създадена през 1972 г., тя се утвърждава като базова детска градина и място за иновативни практики. Под ръководството на настоящия директор госпожа София Димитрова, детското заведение участва в редица национални и европейски програми и проекти, както и в инициативи, организирани от Община Бургас, ЦПЛР - Бургас и други институции с образователна насоченост.

    Честването на своята 50 годишнина образователната институция отбеляза с поредица от прояви. В продължение на няколко месеца бяха записвани поздравителни танци и песни на прекрасните ни малчугани, които за тази цел посетиха различни емблематични места от родния град. Невертоятният видео файл отразява духа на миналото, ентусиазма на настоящето и смелия поглед в бъдещето.

    Поздравителни адреси и грамота бяха получени от господин Димитър Николов, кмет на Община Бургас, госпожа Лиляна Иванова, начлник на РУО - Бургас, госпожа Севдалина Турманова, председател на Общински съвет Бургас, господин Зюлфи Гугов, председател на Обществения съвет към Детската градина. Някои от тях бяха и на официалното отпразнуване на юбилея, заедно с госпожа Веселина Таралова, директор на "Дирекция образование и демографски въпроси", господин Иван Бъчваров, старши експерт по Предучилищно образование, както и експерти от Дирекция образование.